vrijheid maakt ruimte

Vandaag is het Bevrijdingsdag, een groot goed en dus belangrijk om bij stil te staan, dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Voor mij heeft het ook nog een diepere achtergrond en dat is het gevoel, dat ik mijzelf bevrijd heb van twijfels wat wil ik nu wel of niet doen in de komende jaren.Vorig jaar heb ik jullie verteld, dat ik weer terugging naar de schoolbanken voor een bachelor Bedrijfskunde en Strategisch management. Een versnelde opleiding en die heeft mij veel nieuwe kennis gebracht en mij ook doen afvragen, ga ik er nog wat mee doen.

Inmiddels Bedrijfskunde deel met een voldoende afgesloten en wacht nu nog op de uitslag van het deel Strategie. Overigens misschien nog interessant om te vertellen is het feit, dat ik voor het deel strategie een uitslag kreeg: plagiaat!!

Jullie kunnen je voorstellen, dat ik volledig uit mijn stekker ging. Hoe dan plagiaat, alleen maar eigen teksten gebruikt! Dus direct protest aangetekend en uitgenodigd voor een hoorzitting. Voor de afspraak toch nog maar even de kleine lettertjes gelezen en ja, daar bleek dat ook eigen tekst de uitslag plagiaat kan opleveren, indien eerder gebruikt. Dat was inderdaad het geval, aangezien ik aantal stukken al bij Bedrijfskunde gebruikt had. Stom dus en mijn eigen fout. Ik kan niet anders zeggen, dat NCOI mij zeer coulant behandeld heeft en ik kosteloos een herkansing mocht doen. Die is dus nu ingeleverd en wachten is op het resultaat. Ik hoop uiteraard op een voldoende.

De nieuwe inzichten van de studie, leverde ook kriebels op om die nieuwe kennis in te zetten, echter ik was er inmiddels ook achter gekomen dat ik  het ontzettend leuk vind om met jonge mensen te werken en vooral om ze te coachen naar zelfkennis. Hiermee bedoel ik dus kennis van hun karaktereigenschappen, vaardigheden en natuurlijke talenten en hoe dit alles bij elkaar een profiel geeft (Personal Branding) van jou en daarmee het inzicht waar je het beste tot je recht komt. Wat ging ik nu doen, puur de zakelijke kant of de jonge mensen coachen en zoals zo vaak het antwoord ligt in de combinatie, aangezien ik van mening ben dat het een het ander niet uitsluit.

Dus op mijn nieuwe website www.wouterdewolf.nl laat ik zien wat het geworden is. De basis is, dat ik mijn kennis en ervaring, graag wil delen. Op de website vertel ik daar meer over.

1: Jonge mensen dus coachen naar zelfkennis en daarmee de opmaat voor de richting waar ze het beste uit de verf komen.

2: Voor de zakelijke markt, wil ik graag de business mentor zijn voor het management, waar ik die zelf op tal van momenten in mijn periode bij Hotelplan gemist heb, zeker in de laatste jaren. Overigens had ik die gewoon kunnen zoeken of zelfs vragen, echter toen dacht ik dat dit als zwak zou overkomen!

3: De bedrijven scan, hier komt de studie direct in beeld. Op een snelle effectieve manier inzicht krijgen in de actuele situatie van het bedrijf. Dit te plaatsen in de marktplaats en aan de hand daarvan aanbevelingen doen wat op de korte termijn aangepakt kan worden en een stukje visie met aanbeveling voor de langere termijn.

De rode draad van dit alles: Inzichten en richting geven.
Het is een bevrijding om te weten, waar nu mijn passie ligt.

Meer informatie:
www.wouterdewolf.nl
info@wouterdewolf.nl
06-53350092

Wouter de Wolf