Leiderschap is durven vragen

Dit blog gaat over een andere rol, die ik graag wil invullen: Business mentor.

De aanleiding, waarom ik dit ook een belangrijke rol vind, is puur gebaseerd op het feit, dat ik die vroeger wel gemist heb in mijn periode als algemeen directeur van Hotelplan Nederland.
In eerste instantie werd ik goed begeleid, door de man die ik mocht opvolgen en die een enorme ervaring had en zeker in het vakgebied. Tevens internationaal geschoold.

In de loop der jaren, kwam ik toch meer en meer op mijzelf te staan en dat was ook heel goed en samen met de collega’s ontwikkelde wij ons in alles: Leidinggeven, organisatie, productontwikkeling, reisbureau netwerk, ICT en onze mensen werden steeds beter.
Waarom is het goed om een mentor naast je te hebben? Gewoon om te sparren en van tijd op tijd eens kunt praten over gedachten die je hebt, twijfels, richtingen, visie en strategie. Gewoon die kan luisteren en eigen ervaringen en inzichten kan inbrengen. Brené Brown heeft hier een goed boek over geschreven: De moed van imperfectie.

Je moet eerlijk durven zijn en niet de rol spelen, dat je het wel weet of dat de omgeving dit ziet als een zwakheid! Aan de top sta je vaak alleen en daarom is het zo goed om te kunnen sparren met iemand buiten de organisatie.
Natuurlijk bespreek je ook veel met je collega’s, echter het kan voorkomen, dat gedachten en visie afwijken en dan is het goed om te kaatsen met iemand die niet direct betrokken is.

Ik heb door zelfonderzoek vastgesteld, waar mijn specifieke kwaliteiten in combinatie met mijn karakter liggen: Analytisch, persoonlijk contact en sociaal, luisteren en waarnemen, discipline en doorzetten, sociaal en dienend, verbinden en creëren, structuur en duidelijkheid, altijd willen leren en delen.
Door vanaf 2009 zeer nauw betrokken te zijn bij Dienend leiderschap, heb ik mij nog beter kunnen ontwikkelen en bewustwording van het feit, dat een leider anderen beter maakt en anderen helpt bij hun ontwikkeling. Dat past precies bij mij en daar voel ik mij in thuis.

Ik moet dus geen dingen doen, die hier fors op afwijken en/of mijn interesse ook niet ligt.

Ken jezelf, je omgeving, je partners en bovenal je klant en bespreek dit op regelmatige wijze met iemand van buiten de organisatie.
Dit alles is de reden, waarom ik heel graag de rol van Business mentor wil invullen en mijn ervaringen wil delen, in welke tak van sport dan ook.

Meer informatie:
www.wouterdewolf.nl
info@wouterdewolf.nl

06-53350092

Wouter de Wolf