Goed voorbeeld doet volgen

De bouwstenen die voor mij belangrijk zijn in mijn privé en zakelijk leven zijn gebaseerd op voor mij fundamentele grondwaarden. Deze waarden geven mij richting en zijn duidelijk voor mijn omgeving.

Mijn 9 belangrijkste LEIDERSCHAP bouwstenen zijn:

1: Betrouwbaarheid en eerlijkheid
2: Visie en verbinden
3: Luisteren en waarnemen
4: Duidelijk en eerlijk communiceren
5: Niet direct oordelen of in hokjes plaatsen
6: Samenwerken is een must
7: Elkaar willen helpen
8: Vrijheid hebben en geven
9: Handelen volgens bovenstaande bouwstenen

Dagelijks word ik geconfronteerd met nieuws en feiten, waaruit blijkt dat veel mensen in ieder geval niet handelen naar de bouwstenen zoals ik die voor mijzelf heb vastgesteld. Uiteraard is iedereen vrij om volgens eigen normen en waarden te handelen, echter het geeft mij in ieder geval geen vertrouwen!
Politici, zakenmensen, bedrijven, zorginstellingen, privé personen ze spreken vaak vanuit hun eigen belang en niet in het belang van de mensen/klanten, waarvoor ze het in principe zouden moeten doen!

Ik heb deze bouwstenen in willekeurige volgorde geplaatst, aangezien ze voor mij allemaal even belangrijk zijn. Wat iedereen wel kan vaststellen is, dat er voor mij ook een samenhang in zit.
De samenhang van alles is bepalend hoe stevig het fundament is en dit geldt voor je privé situatie, je onderneming en voor je werkomgeving. Net zoals de samenhang van je team of je relatie en/of gezin.

Een mens/leider zal wat mij betreft moeten handelen, vanuit deze principes en binnen iedere situatie, anders verlies jij je geloofwaardigheid, bij de mensen om wie het gaat!

Conclusie: Punt 9 is alles bepalend.

Herkennen jullie deze bouwstenen en handelen jullie er naar?

Graag jullie reacties.

Meer informatie:
www.wouterdewolf.nl
info@wouterdewolf.nl

06-53350092

Wouter de Wolf